Convector

Warme kracht

Het grootste voordeel van convectiewarmte is dat de omgeving gelijkmatiger opwarmt dan bij stralingswarmte. Ook een lager energieverbruik gaat gepaard met convectoren, in vergelijking met radiatoren. Wij helpen je graag verder in jouw zoektocht naar de juiste verwarmingselementen.

 

Stappenplan - Doe het zelf

Hieronder vind je al de categorieën van convectoren.
Passeer zeker eens in onze toonzaal waar wij de convector op maat berekenen en toelichten.

Wandmodellen

Convectoren moeten zichzelf niet eerst opwarmen maar geven meteen hun warmte af aan de ruimte, in tegenstelling tot radiatoren. Dit gaat gepaard met een lager energieverbruik. Convectoren zijn beschikbaar in strakke designs of bekleed met een houten mantel.

 

 

Inbouwconvectoren

Inbouwconvectoren kunnen ingebouwd worden in de vloer of in de wand. Dit alternatief van vloerverwarming zorgt ervoor dat het open gevoel in huizen met grote raampartijen of in strakke stijl niet teniet wordt gedaan. In de vloer worden deze convectors afgewerkt met een beloopbaar rooster.

 

 

Ventilo Convector

Ventilo convectoren

Ventilo convectoren sturen de verwarming dynamisch aan door een ingebouwde ventilator. Hierdoor is het mogelijk om een kleiner toestel te plaatsen. Ventilo convectoren bestaan in verschillende afmetingen, types en vermogens. Het systeem zal zichzelf inschakelen wanneer er een grotere warmtevraag is, zoals bijvoorbeeld bij de omschakeling van nacht- naar dagstand.
 

Merken waarmee we samenwerken

Jaga

Verwarming - FAQ

Nog meer vragen over verwarming

Neem gerust eens een kijkje op onze FAQ pagina waar veelgestelde vragen over verwarming worden beantwoord.

FAQ - Verwarming