Erkende ventilatieverslaggever

Alle nieuwbouwprojecten en ingrijpende energetische renovaties vanaf 2016 zijn verplicht om te voldoen aan het kwaliteitskader van de ventilatie. Dit wil zeggen dat je naast een EPB-verslaggever ook een ventilatieverslaggever zal moeten aanduiden. Deze zal de kwaliteit van het geïnstalleerde ventilatiesysteem rapporteren.

ClimaHeating is een erkende ventilatieverslaggever en kan je begeleiden vanaf de ontwerpfase tot de inregeling van het ventilatiesysteem.

In de ontwerpfase bekijken we samen met de EPB-verslaggever wat het meest geschikte ventilatiesysteem is voor jouw project. Hierbij wordt een voorstel uitgewerkt met pulsie- en extratiepunten en een kanaalnetwerk met een berekening van het nodige debiet per ruimte. 

Na de installatie van het ventilatiesysteem kunnen wij instaan voor de inregeling en meting van het ventilatiesysteem. Hierdoor wordt er gezorgd dat de pulsie- en extratie van het systeem in balans wordt gebracht. Hiervoor leveren wij een ventilatieprestatieverslag af dat wordt toegevoegd aan de EPB-aangifte en hierop een gunstige invloed heeft.