Kanalen & ventielen

Luchtige toebehoren

Met onze kanalen en ventielen ga je met een minimum aan onderdelen een maximum hebben aan mogelijkheden. Onze systemen zijn geluiddempend, energiezuinig (door luchtgeleiders), eenvoudig te plaatsen en robuust. Daarnaast gaan ze ook gepaard met een leg- en boorplan.

 

Stappenplan - Doe het zelf

Hieronder vind je al enkele voorbeelden van toebehoren uit ons gamma.
Passeer zeker eens in onze toonzaal waar wij de toebehoren berekenen en toelichten.

Kanalen / leidingen ventilatie

Kanalen/leidingen

Vanuit de ventilatie unit vertrekt een hoofdkanaal voor de afvoer en de aanvoer. Dit hoofdkanaal vertakt verder in smallere kanalen tot aan de toevoer- en afvoerventielen. De diameter van de kanalen wordt bepaald door het nodige debiet van de afgevoerde en toegevoerde lucht. Voor deze kanalen bestaan er gegalvaniseerde kanalen (diameter 125 mm - 150 mm - 160 mm - 180 mm - 200 mm - 250 mm) of flexibele leidingen (50 mm - 63 mm - 70 mm) die ingebouwd kunnen worden in bv de chape of verlaagd plafond.
 

Ventielen ventilatie

Ventielen

Door afvoer- en toevoer ventielen wordt de lucht in de ruimte respectievelijk afgevoerd en toegevoerd. Deze ventielen moeten niet enkel functioneel dienen maar kunnen zeker ook artistiek verwerkt worden in het interieur met designventielen al dan niet afgewerkt met LED verlichting. 

 

 

 

 

Geluidsdemper

Geluidsdemper

Bij een ventilatiesysteem D wordt er verse lucht aangevoerd met behulp van een ventilator en eveneens als de afgevoerde lucht. Hierdoor is het mogelijk dat samen met lucht ook geluid van de ventilatie unit in de ruimte uitkomt. Overdag in een keuken of een living zal dit geluid verwaarloosbaar zijn, maar in slaapkamers kan het een verbetering zijn door een geluidsdemper te plaatsen aan de ventilatie unit

 

 

Merken waarmee we samenwerken

Ventiline

Ventilair

Ventilatie - FAQ

Nog meer vragen over ventilatie

Neem gerust eens een kijkje op onze FAQ pagina waar veelgestelde vragen over ventilatie worden beantwoord.

FAQ - Ventilatie