#Hoedoededa - Water besparen

18/08/2018
 #Hoedoededa - Water besparen

5 Originele en gemakkelijke tips om water te besparen. Ondanks dat het sproeiverbod sinds gisteren is opgeheven, blijft het nog steeds erg droog in Vlaanderen.

Tip 1 - Hergebruik water

Hergebruik water

Op verschillende manieren kan water hergebruikt worden. Gebruik bijvoorbeeld het condenswater uit de airco of droogkast om de planten te besproeien of mee te strijken. Bij het wassen van fruit en groenten kan je dit water ook bijhouden en hergebruiken om de planten water te geven. Zelfs het kookwater van pasta, rijst of aardappelen giet je best niet meteen door de gootsteen. Dit water kan perfect gebruikt worden voor een lekker soepje.

 

Tip 2 - Regenwater = hemels

Regenwater = hemels

Een groot aandeel van wat we gemiddeld verbruiken aan leidingwater kan perfect vervangen worden door regenwater. Ondanks dat regenwater niet drinkbaar is, heeft het oneindig veel mogelijkheden. 

  • Toiletten doorspoelen
  • Was doen
  • Auto, ramen,... wassen
  • Schoonmaken
  • ...

Ontdek hier ook meer informatie over ons gamma regenwaterpompen.

Tip 3 - Vermijd lekken

Vermijd lekken

Onderhoud aan je waterinstallatie kan een groot verschil maken. Bijvoorbeeld de kranen regelmatig ontkalken met azijn kan lekkende kranen voorkomen. Om ervoor te zorgen dat kalk in de eerste plaats geen probleem kan vormen, kan een waterverzachter geïnstalleerd worden. Dit toestel zal ervoor zorgen dat kalk uit het leidingwater wordt gefilterd en zich niet meer kan vasthechten aan de leidingen of kraanwerk.

Meer informatie over de waterverzachters die wij kunnen aanbieden, vindt u hier.

Tip 4 - Het gras is steeds groener...

Het gras is steeds groener...

Momenteel ziet het er overal in Vlaanderen nog steeds dor en droog uit. Zeker nu zal het onmogelijk zijn dat het gras groener is aan de overkant, uitgezonderd bij de buren met kunstgras. Ondanks het opgeheven sproeiverbod, laat je best het gras er nog even dor uitzien. Het kostbare regenwater uit de put hou je momenteel voor de wc en het wasmachine. Het heeft nog niet voldoende geregend om de neerslagtekorten weg te werken. Gras kan best tegen een stootje en met een paar regenbuien zal het er terug mooi uitzien.

Punt 5 - Creatief met ijsblokjes

Creatief met ijsblokjes

Deze tip wordt gegeven onder het motto 'alle kleine beetjes helpen'. Het zal geen wereld van verschil maken om een alternatief te vinden voor ijsblokjes in je lekkere cocktails. Maar... het is een originele manier om je zomerdrankjes te koelen. In plaats van met water je ijsblokjes te maken, kan je ook stukjes fruit invriezen, zoals stukjes ananas, meloen, aardbei,... Hierdoor zullen je drankjes nog beter smaken! Schol!