Ventilatie Unit

Kwaliteitsvolle binnenlucht

Door de betere isolatietechnieken en strengere EPB-eisen in renovatie en nieuwbouw, is het des te belangrijker om je woning te laten ademen. Ventilatie zorgt ervoor dat de vuile lucht uit natte ruimten wordt afgevoerd en de verse lucht wordt aangevoerd in droge ruimtes.

 

Stappenplan - Doe het zelf

Hieronder vind je al enkele ventilatiesystemen.
Passeer zeker eens in onze toonzaal waar wij het gepaste systeem berekenen en toelichten.

Ventilatie systeem C

Systeem C

Natuurlijke toevoer - Mechanische afvoer
 

De toevoer van verse lucht gebeurt via regelbare toevoeropeningen in ramen, muren of het dak. De afvoer gebeurt echter mechanisch via ventielen in de natte ruimtes (badkamer, douche, wc,...). Het is ook mogelijk om te werken met een vraaggestuurd systeem C. Hierbij gebeurt de afvoer op een gecontroleerde manier. Het debiet wordt hierbij aangepast aan de situatie door middel van ingebouwde sensoren (vocht, temperatuur, CO2,...).

 

Ventilatie systeem D

Systeem D

Mechanische toevoer - Mechanische afvoer
met warmterecuperatie

Bij een systeem D gebeurt zowel de toevoer als afvoer op een mechanische wijze. Het grootste voordeel van een systeem D is warmterecuperatie. De afgevoerde, warme lucht kruist de koude toegevoerde lucht via een warmtewisselaar waardoor de verse lucht al wordt opgewarmd door de afgevoerde lucht (zonder dat de vervuilde lucht vermengd wordt met de verse lucht). Zo beperk je warmteverlies tot een minimum.

 

Merken waarmee we samenwerken

Ventiline

Ventilair

Ventilatie - FAQ

Nog meer vragen over ventilatie

Neem gerust eens een kijkje op onze FAQ pagina waar veelgestelde vragen over ventilatie worden beantwoord.

FAQ - Ventilatie